040-283 69 90

Vooroordelen over werken met uitzendbureaus

APS richt zich bewust niet op één branche. Ons specialisme is kwaliteit. Door persoonlijk contact met zowel kandidaten als opdrachtgevers garanderen we die kwaliteit, al jaren. Helaas bestaan er nog steeds vooroordelen over het samenwerken met uitzendbureaus. Hieronder hebben we de meest voorkomende aannames beschreven en onze reactie daarop.

Uitzendbureaus zijn puur CV schuivers en sturen alleen maar verkeerde mensen

Bij APS wordt eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek gehouden met de kandidaat. Aan de hand van dit gesprek kunnen wij al grotendeels bepalen of een kandidaat aansluit bij uw bedrijfscultuur. Zo maken wij een kritische selectie voordat we een CV doorsturen. Daarnaast selecteren wij kritisch en sturen wij vervolgens de kandidaten door waarvan wij overtuigd zijn dat ze daadwerkelijk op de functie en bij uw bedrijf passen.

Uitzendkrachten zijn veel te duur

Deze conclusie is erg kortzichtig. Als u het tarief per uur met elkaar vergelijkt dan is uitzendpersoneel duurder dan vast personeel, maar daar tegenover staat dat u alleen de daadwerkelijk gewerkte uren betaalt. Zo draagt APS het ziekterisico en bespaart u kosten door minder administratieve lasten.

Uitzendkrachten zijn alleen interessant voor tijdelijke opdrachten

Natuurlijk zoeken wij graag voor u mee als het gaat om tijdelijke opdrachten maar APS doet veel meer dan dat. Wij bemiddelen op alle niveaus en in diverse branches. Zo kunt u bij APS terecht voor Area Sales Managers, Financieel Controllers, Commerciële functies maar ook voor Schoonmaakmedewerkers en Productiemedewerkers. Wij informeren van te voren ook duidelijk of het gaat om een functie voor de lange termijn of een tijdelijke opdracht, dit wordt ook kenbaar gemaakt bij onze kandidaten.

De uitzendkracht levert in op salaris als hij/zij via een uitzendbureau werkt

Als uitzendbureau zijn wij verplicht hetzelfde te belonen als vaste medewerkers in dezelfde functie binnen uw organisatie. Dit noemen we Inlenersbeloning. APS is wettelijk verplicht zich hieraan te houden. Hier wordt regelmatig op gecontroleerd.

Voordelen voor uw bedrijf binnen een samenwerking met APS

  • Een ABU- en SNA gecertificeerd bureau, dit houdt in dat u gevrijwaard bent van de inlenersaansprakelijk
  • Vanwege flexibele contracten betaalt u alleen de gewerkte uren
  • APS als feitelijk werkgever is verantwoordelijk voor ziekterisico
  • U bespaart tijd doordat een groot deel van de werving en selectie uitbesteed wordt aan APS, u hoeft dus niet zelf door de vele sollicitatiebrieven heen maar krijgt alleen de sollicitaties die daadwerkelijk aansluiten bij de functie
  • Geen omkijken naar loonadministratie, dit verzorgt APS
  • Antwoorden op al uw personeelsvraagstukken
  • Persoonlijk contact met een vast aanspreekpunt

Benieuwd naar alle mogelijkheden betreft Uitzenden, Werving & Selectie en Payrolling? Neem dan contact op met APS Personeelservices.