040-283 69 90

Waar of niet? Vooroordelen over uitzendbureaus

Over uitzendbureaus bestaan nog steeds heel wat onterechte aannames.  Bijvoorbeeld dat je minder verdient of dat je geen zekerheid hebt bij een baan.

In dit artikel de meest voorkomende aannames en onze reactie daarop.

 

“Je verdient minder als je via een uitzendbureau werkt”

Dit is niet waar! Vreemd dat dit nog steeds de gedachte is bij vele. Als uitzendbureau zijn wij wettelijk verplicht hetzelfde te belonen als vaste medewerkers in dezelfde functie binnen het bedrijf waar je werkt. Dit noemen we Inlenersbeloning. Uitzendbureaus worden hier ook regelmatig op gecontroleerd.  

 

“Bij een uitzendbureau heb je geen zekerheid”

Bij een uitzendcontract heb je flexibel contract dat door de inlener weliswaar zonder opgaaf van reden te ontbinden is, echter heeft de inlener nadat je er langer werkt ook te maken een opzegtermijn (ook wel het termijn van kennisgeving).  Daar staat tegenover dat jij als uitzendkracht per direct op kunt zeggen. Daarnaast heb je wanneer je via APS gaat werken in een functie voor de lange termijn een grote kans dat je wordt overgenomen door de opdrachtgever. Dit is dus niet waar!

 

“Werken via een uitzendbureau is altijd tijdelijk”

Dit is niet waar! Bij APS staat altijd duidelijk vermeld of het gaat om een tijdelijke functie is of een functie voor de lange termijn. Is het een functie voor de lange termijn, dan is er bij wederzijdse tevredenheid op termijn een grote kans op een direct contract bij de opdrachtgever. Gaat het wel om een tijdelijke functie kan dit ideaal zijn als overbruggingsperiode of voor het opdoen van werkervaring.

 

“Als je een baan zoekt die we niet direct open hebben staan doen we niks voor je”

Bij APS zijn we continu bezig met het zoeken naar de juiste vacature voor onze kandidaten. Dit doen we onder andere door middel van je cv (altijd in overleg) bij (potentiele) klanten onder de aandacht te brengen. Daarnaast hebben wij op onze website uitblinkers staan. Dit zijn kandidaten met een mooi profiel waar onze opdrachtgevers zelf op kunnen reageren. Doordat de markt is veranderd ten opzichte van een aantal jaar geleden wordt de zoektocht naar goed personeel steeds lastiger. Zo merken wij dat er steeds meer wordt gereageerd op onze uitblinkers. Ook dit is dus niet waar!

 

“Wanneer je ingeschreven staat bij een uitzendbureau vergroot je de kans op een baan”

Dit is wel waar. APS heeft met een breed netwerk aan relaties opgebouwd  zij vertrouwen erop dat wij een selectieve keuze maken in de cv’s die we sturen. Zo kijken we niet alleen naar je werkervaring maar ook of je als persoon bij het bedrijf past. Zo wordt de kans dat er een match is tussen jou en het bedrijf vergroot en dient APS als een soort kruiwagen. wedt nooit op 1 paard’ het is altijd slim om je kansen te spreiden en je breed te oriënteren.