Thuiswerken verder in opkomst

Thuiswerken maakte de afgelopen jaren al een opkomst. In 2019 werkte 39 procent van alle werkenden thuis; vaak incidenteel en zonder vaste dag. Door de Coronacrisis is dit in een stroomversnelling terecht gekomen en moesten bedrijven wegens de intelligente lockdown in maart massaal omschakelen naar een meer digitale manier van werken.


Reeds bekend zijn de voordelen van thuiswerken zoals besparing op reistijd en reiskosten, mogelijk hogere productiviteit en efficiency en minder ziekteverzuim. Tegelijkertijd brengt deze ontwikkeling ook moeilijkheden met zich mee. Denk aan werknemers die door het volledige thuiswerken meer vereenzamen, minder scheiding hebben tussen werk en privé en meer afleiding door hun thuisomgeving.

Thuiswerken is niet voor iedereen. Voor sommige bedrijven is dit nog niet zo gemakkelijk en is samenkomst op kantoor noodzakelijk om werkzaamheden uit te kunnen voeren. Hetzelfde geldt voor APS; het heeft ons de ogen geopend, nieuwe inzichten gebracht op het gebied van digitalisering, maar ons ook doen realiseren dat persoonlijk contact in ons vak noodzakelijk is. Naast dat wij elkaar als hecht team sterker maken en veel samenwerken, staat kwaliteit bij APS altijd stipt op één. Om die kwaliteit te kunnen waarborgen, moeten wij kandidaten persoonlijk ontmoeten voor een complete indruk.

Thuiswerkregeling
Vakbond FNV wil de thuiswerkregelingen meenemen in toekomstige cao-onderhandelingen. In zo’n dergelijke regeling worden zaken als een vergoeding, materiaal, afspraken over de balans tussen werk en privé en het recht op zowel werken op kantoor als thuis vastgelegd. Het betreft maatwerk en voor iedere sector zijn weer andere afspraken gewenst. De FNV zit deze maand om tafel met de werkgevers in de financiële sector, waar de thuiswerkregeling voor het eerst onderdeel is van de onderhandelingen.