1: Persoonlijk profiel

Niet iedereen is geschikt om directeur of advocaat te worden. Evenmin is het niet voor iedereen weggelegd om als glazenwasser aan de slag te gaan of als kok te werken. Om een beroep uit te kunnen oefenen moet je aan bepaalde functie-eisen voldoen. Dit is belangrijk voor de gehele sollicitatieprocedure. In je sollicitatiebrief schrijf je over deze functie-eisen. Tijdens het gesprek worden deze functie-eisen besproken; aan welke functie-eisen voldoe jij? Dit gaan we eerst bekijken door de volgende vragen te beantwoorden:

  1. Wat is mijn persoonlijkheid?
  2. Welke vaardigheden heb ik?
  3. Welke capaciteiten heb ik?

Niet alleen je zelfbeeld is belangrijk, ook het beeld wat anderen over je hebben zal je meer zelfinzicht geven. Daarom zou je deze drie vragen ook kunnen laten verrichten door je partner, een goede vriend, familie of iemand die jou goed kent.

Wat zoek jij?

Je hebt nu op een rijtje staan wie je zelf bent. Nu moet je op een rijtje krijgen naar wat voor soort vacature je op zoek gaat. Probeer de volgende vragen te beantwoorden:

  • Voor hoeveel uur wil je werken? Parttime of fulltime? Onregelmatige diensten, ploegen diensten, ’s avonds werken of werktijden van acht tot vijf?
  • Ben je bereid te reizen? Hoeveel kilometer? Wil je op de fiets naar je werk kunnen? Wil je met het openbaar vervoer reizen? Moet er dan een station in de buurt liggen? Of ben je zelfs bereid om te verhuizen? Ofwel je bekijkt de locatie.
  • Voor welk soort organisatie wil je werken? Profit of non-profit? Hoe groot moet het bedrijf zijn? Maximaal drie werknemers of een groot bedrijf met 2000 werknemers? Zou je in een bepaalde branche willen werken (bouw, ICT, uiterlijke verzorging …)
  • Welke taken zou jij uit willen voeren?
  • Tegen welk salaris wil je gaan werken?
  • Welke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor jou belangrijk? Auto van de zaak, mobiele telefoon van de zaak, laptop van de zaak, pensioenregeling, reiskosten, kinderopvang enz.