Van functieprofiel naar vacaturetekst met de hulp van APS

Dat een functieprofiel nagenoeg hetzelfde is als een vacaturetekst, is allang achterhaald. Maar hoe zit het bij u? Hoeveel overeenkomsten hebben uw vacatureteksten nog met uw functieprofielen? Staan in de vacaturetekst alleen de belangrijkste zaken? Of neemt u de ellenlange lijst aan taken en eisen één op één over in uw commerciële tekst? Of erger nog, gebruikt u exact dezelfde tekst en bevatten uw functieprofielen en vacatureteksten geen enkel verschil?

Bij APS weten we gelukkig al een tijdje dat vacatureteksten commerciëler ingestoken moeten worden dan functieprofielen. Toch waren ook wij nog zoekende naar de juiste mix van mooie, volzinnen afgewisseld met opsommingen. Ook hierbij lieten we ons regelmatig verleiden om uw uitgebreide takenlijsten over te nemen of betrapten we onszelf op het overmatig gebruik van clichéwoorden.

Dit is nu verleden tijd!

Na het afronden van een vakgerichte cursus vacatureschrijven hebben een vijftal APS Consulenten een geheel nieuwe wijze van vacatureinformatie verzamelen en schrijven, geïmplementeerd binnen onze organisatie. Een manier van werken die ons aan de ene kant creatief uitdaagt maar aan de andere kant op het lijf geschreven is. Daarnaast sluit het naadloos aan op uw organisatie, want zeg nou zelf: u wilt toch niet het standaard profiel dat iedereen gebruikt maar een tekst die past bij uw organisatie.

Hoe wij dit doen?

Wij gaan graag met u aan tafel om samen met u op zoek te gaan naar de juiste doelgroep en uw arbeidsmarkpropositie. Geen zorgen, wij doen hierbij het vooronderzoek en komen met deze uitgebreide analyse bij u langs. Het enige wat wij van u nog nodig hebben zijn een aantal antwoorden op vragen die u zeker kan beantwoorden. Het vervolg is dat wij de vacature informatie verwerken in een commerciële tekst die alleen uw organisatie past. En niet onbelangrijk; uw doelgroep zal aanspreken en triggeren om te reageren.

Benieuwd hoe dit eruit ziet voor uw vacature? Maak dan snel een afspraak!