Nieuws

Van functieprofiel naar vacaturetekst met de hulp van APS Belangrijk

Van functieprofiel naar vacaturetekst met de hulp van APS

Dat een functieprofiel nagenoeg hetzelfde is als een vacaturetekst, is allang achterhaald. Maar hoe zit het bij u? Hoeveel overeenkomsten hebben uw vacatureteksten nog met uw functieprofielen? Bij APS weten we gelukkig al een tijdje dat vacatureteksten commerciëler ingestoken moeten worden dan functieprofielen. Toch waren ook wij nog zoekende naar de juiste mix van mooie, volzinnen afgewisseld met opsommingen. Ook hierbij lieten we ons regelmatig verleiden om uw uitgebreide takenlijsten over te nemen of betrapten we onszelf op het overmatig gebruik van clichéwoorden. Dit is nu verleden tijd!

Lees verder
ABU Campagne: ABU. Dat werkt voor iedereen beter. Algemeen

ABU Campagne: ABU. Dat werkt voor iedereen beter.

De ABU heeft op 16 november een nieuwe campagne gelanceerd: ‘ABU. Dat werkt voor iedereen beter.’ Hiermee wil de brancheorganisatie het goede werk van de ABU en zijn leden benadrukken, maar ook ‘ongemakkelijke zaken’ aankaarten. Het doel? Het imago van de uitzendbranche bij de politieke-bestuurlijke doelgroep en stakeholders verbeteren en ABU-leden daarnaast positioneren als probleemoplossers van de arbeidsmarkt. De campagne loopt tot en met eind 2021.

Lees verder
Google for Jobs gelanceerd in Nederland Belangrijk

Google for Jobs gelanceerd in Nederland

Na maanden van speculatie is de nieuwe Google Widget 'Google for Jobs' nu ook in Nederland gelanceerd. Eindelijk, te bedenken dat deze job search engine al in 2017 voor het eerst in Amerika werd geïntroduceerd en van daaruit eerst in de rest van de wereld is uitgezet. Begin dit jaar vernam APS de eerste tekenen van leven van Google for Jobs in Nederland, waarop direct actie is ondernomen.

Lees verder
Thuiswerken verder in opkomst HR

Thuiswerken verder in opkomst

Thuiswerken maakte de afgelopen jaren al een opkomst. In 2019 werkte 39 procent van alle werkenden thuis; vaak incidenteel en zonder vaste dag. Door de Coronacrisis is dit in een stroomversnelling terecht gekomen en moesten bedrijven wegens de intelligente lockdown in maart massaal omschakelen naar een meer digitale manier van werken.

Lees verder
Kanjers voor onze kanjers! Vakantiewerk

Kanjers voor onze kanjers!

De scholen zijn weer geopend en daarmee is het vakantiewerk voor dit jaar beëindigd. We hebben deze zomer weer tientallen kanjers mogen helpen met het vinden van een zomerbaan.

Lees verder