Werving en Selectie

Kampt u met een personeelstekort of bent u op zoek naar die ene topper die uw bedrijf naar een hoger niveau tilt? Wij nemen graag de werving en selectie uit handen.

APS treedt op als tussenpersoon om de juiste kandidaat te werven en selecteren voor functies van bepaalde of onbepaalde duur. Bij werving en selectie-opdrachten start APS, op basis van no cure, no pay, voor u een intensief traject op met als doel een succesvolle bemiddeling.

Wervingsprocedure

U heeft een vaste contactpersoon die voor u de vacature uitwerkt en publiceert op diverse landelijke en regionale jobboards en sociale media . Als eerste  zal de consulent het huidige kandidatenbestand bekijken van APS Nuenen, Son en Schijndel. Daarnaast zal er dagelijks een actieve internetsearch uitgevoerd worden om de juiste werkzoekende te benaderen en rekruiten in uw regio. 

Selectieprocedure

APS Personeelservices voert voor u persoonlijk gesprekken met alle kandidaten en neemt hierbij de NVP Sollicitatiecode in acht. Na een positieve beoordeling en een uitgebreide referentiecheck ontvangt u enkele het curriculum vitae inclusief persoonsbeschrijving waarna u zelf kunt beoordelen wie u uit wilt nodigen voor een sollicitatiegesprek bij uw organisatie. Dit gehele proces kan op aanvraag worden aangevuld met een op maat gemaakte persoonlijkheidsanalyse of assessment.

Juiste kandidaat gevonden?

Is na een intensief Werving en Selectie traject de juiste kandidaat gevonden, dan treedt hij of zij direct bij u in dienst via een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd. Het grote voordeel? U bespaart tijd en kosten en gaat een duurzame relatie aan met een kandidaat die werkelijk bij uw organisatie past uit uw regio.